هم اکنون شما کاربران گرامی رو به شنیدن آهنگ استاد مظهر خالقی بنام «ئای شل» دعوت می کنیم. 9 دقیقه آهنگ کردی فولکلور با کیفیت مناسب + پخش آنلاین همراه با مقام
ئای شل وەی شل شل و شێواوی ئەڵێی نەوبووکی وەی زاوا لێی داوی (متن کامل این آهنگ در ادامه مطلب)
هم اکنون شما کاربران گرامی رو به شنیدن آهنگ استاد مظهر خالقی بنام «ههرمی» دعوت می کنیم. 5 دقیقه آهنگ کردی فولکلور با کیفیت مناسب + پخش آنلاین
هەرمی وەی وەی هەرمی سینگولەت باغی ورمی جووت شەمامەی سەر سینگت ناویرم دەستیان بەرمی خەلکانم زور لی دیارە و بویە لیی دەکەم شەرمی (متن کامل این آهنگ در ادامه مطلب)
توجه شما مخاطبین عزیز رو به شنیدن آهنگ استاد مظهر خالقی بنام «بوی دینم» جلب می نماییم. آهنگ کردی فولکلور با کیفیت مناسب + پخش آنلاین
بوی دینم بوی دینم بوی دهکرم کراسی حهریر توخوا مهرد و مهردانه دهست بهرده له کابرای پیر دهست بهرده له کابرای پیر (متن کامل این آهنگ در ادامه مطلب)
شنونده آهنگ استاد مظهر خالقی بنام «خال دانه دانه» از رسانه موزیک کوردی باشیم. بهمراه متن کامل آهنگ پخش از سریال نون خ ۲ (فصل دوم)
غهریب و سهرگردانم بو بالات مال ویرانم خو من دل دیوانهی توم ئهزیز ئارامی گیانم دانه دانه خال دانه دانه کوشتمی ئهو چاو جوانه ( متن کامل این آهنگ در ادامه مطلب )
دانلود آهنگ استاد مظهر خالقی بنام «لای لای نهمامی ژیانم» آهنگ نوستالژی + متن آهنگ و ترجمه فارسی اطلاعات کامل آهنگ در ادامه مطلب
پخش در سریال نون خ ۲ و ۳
روله ی خوشه ویست بینایی چاوم / فرزند دوست داشتنی ام، نور چشمانم هیزی ئه ژنوم و هیوای ژیانم / توان زانوهایم و امید زندگیام هه تا دییته وه هه ر چاوه ریتم / تا برگردی چشم به راهت هستم هه لورکی منالیت هه ر راده ژه نم / گهواره بچگیات را همین طور تکان میدهم (متن کامل آهنگ + ترجمه فارسی در ادامه مطلب)
مَظهَر خالِقی (نام واقعی باقرخالقی)زاده ۱۳۱۸ سنندج خواننده مشهور کردِ ایران است. مظهر خالقی متفاوت ترین سبک موسیقایی را با بقیه سرشناسان موسیقی کرد ارائه کرده است.سبکی که از موسیقی فولکلور کردی دور بوده و بیشتر به سبک موسیقی سنتی فارسی شباهت دارد. از نشانه های سبک وی در موسیقی میتوان به نت های کم در ملودی و صدای پایین خواننده اشاره کرد. ترانه ی «نسیم پاییزی» در میان طرفداران او بسیار مورد ستایش قرار گرفته است. خواننده های زیادی در موسیقی کرد اورا الگوی هنری خود میدانند و از اشعار و سبک بخصوص وی الهام گرفته اند.
وی در خانوادهای از مشایخ کرد بدنیا آمد. از همان نوجوانی به یادگیری موسیقی سنتی ایرانی و موسیقی کردی پرداخت.
اولین اجرای ضبط شده استاد متعلق به دههٔ سی است که در رادیو سنندج و به زبان فارسی اجرا کرده است. او دانشآموختهٔ فیزیک از دانشگاه تهران است و قبل از ورودش به سازمان رادیو و تلویزیون ملی ایران دبیر دبیرستانهای تهران بود. از او بیش از ۲۵۰ آواز فولکلوریک ضبط و ثبت شده است. مظهر خالقی تا قبل از مهاجرتش به انگلستان و سپس اقامتش در کردستان عراق درسمت مدیر کل تلویزیون سنندج و کرمانشاه فعالیت کرد. وی از ۱۳۵۰ تا ۱۳۵۷ رئیس رادیو و تلویزیون کرمانشاه بود. در این دوران فعالیتهای موسیقی ارکستر رادیو کرمانشاه رونق گرفته و خوانندگان و نوازندگان مطرح کرد با رادیو کردی کرمانشاه به همکاری پرداختند.
وی در کنار سید علی اصغر کردستانی و محمد ماملی و حسن زیرک و ناصر رزازی از خوانندگان برجسته و شناختهشدهٔ موسیقی کردی به شمار میآید. آهنگهای بسیاری از وی با آهنگسازی و تنظیم مرحوم مجتبی میرزاده، ضبط شدهاست. علاوه بر کتابهایی که توسط نویسندگان مختلف در مورد زندگی هنری استاد به بازار کتاب آمده اخیراً کتابی از اشعار آهنگهای مشهور وی نیز چاپ شده است؛ و مجموعهای از آثار و آوازهایش با نظارت کامل خودش در انستیتوی فرهنگ و فولکلورکردستان بصورت صوتی منتشر شده است.
از ترانههای مشهور وی میتوان «په پولهٔ ئازاد»، «ئهگهڕێمهوه»، «ئاسۆی کورد» و «بیرت دهکهم» را نام برد. آوازی به زبان انگلیسی از او با همکاری ارکستر سمفونیک بغداد و سلیمانیه به یادمان حادثه حلبچه به یادگار مانده است.
از سال ۱۳۹۰ از صدا و سیمای مرکز سنندج صدای ایشان گاهگاهی پخش میشود. او هم اکنون مدیر (ئینستوتی که له پوری کورد) در سلیمانیه کردستان عراق است. این مرکز در زمینهٔ هنر، ادبیات و فلکلور کرد فعالیت میکند.